Да не политизираме цвета на водата, призова в Сливен Таско Ерменков

Мар 04, 2015 СЛИВЕН Новини БСП 0 1190

„Продължавам да не разбирам защо пречиствателната станция за питейни води в Сливен остана извън списъка на приоритетите”, заяви в Сливен народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков

„Продължавам да не разбирам защо пречиствателната станция за питейни води в Сливен остана извън списъка на приоритетите”, заяви в Сливен народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. По думите му, съоръжението  отдавна е на дневен ред, няколко правителства са работили по него и  даже е започнало финансиране. „Да не политизираме цвета на водата. Силно се надявам, че проектът  не е зачеркнат, защото кметът на Сливен е подкрепен  от БСП. Не можем да делим питейната вода на герберска, бесепарска, реформаторска или друга – всеки има право  да пие качествена вода”, отбеляза Ерменков.

„Търсенето на газ някъде в пространството едва ли ще доведе до неговото намиране – Русия е един от регионите, Северна Африка, Иран, Ирак. Но докато има конфликт между някои от европейските страни и САЩ с Ирак,  тези находище трябва да бъдат забравени. Ние нямаме голям избор за доставка на газ”, добави социалистът. „Един от вариантите, които можеше да увеличат сигурността на доставките, бе диверсификацията – чрез Южен поток. Трябва да подчертая – невинни правителства в този конфликт  няма, но и вината не е равномерно разпределен, коментира по въпроса за доставките на газ енергийният експерт.

По думите на Ерменков, ако към правителството на Орешарски е имало известен външен натиск да спиране на тръжни процедури, несравнимо по-голяма е вината на сегашното правителство на Борисов, и особено на служебното правителство преди това. Той определи като „прах в очите” вариантът за изграждане на газов хъб край Варна.