Атанас Мерджанов: Няма случай в новата ни история министър на МВР да си подаде оставката толкова скоро

Мар 04, 2015 Новини БСП 0 1093

„Няма случай в 25-годишната нова история на България министърът на вътрешните работи, който е ключова фигура във всяко едно българско правителство, скоро след първите сто дни да си подаде оставка”

„Няма случай в 25-годишната нова история на България министърът на вътрешните работи, който е ключова фигура във всяко едно българско правителство, скоро след първите сто дни да си подаде оставка”. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Атанас Мерджанов.  По думите му това говори изключително и само за нестабилност на правителството. „Тази нестабилност не може да не ни притеснява, защото както всички знаете, днес на посещение е шефът на ФБР. Какви знаци даваме ние на външния свят, как ще гарантираме, че ще се справим с реформите в МВР и с всичко онова, което предстои като предизвикателство?”, попита депутатът. Той припомни за скандала преди около месец и половина между вътрешния министър и Министерство на отбраната. „До този момент нямаме решение на този въпрос. С нарочна декларация на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, ние се обърнахме с предложение координацията по въпросите за бежанците да бъде поета лично от министър-председателя. И това не беше взето под внимание”, продължи Мерджанов.  Той изрази загриженост за състоянието на сектор сигурност, предвид ангажиментите, които Вучков е поел и пред парламентарната комисия, и в пленарна зала при приемането на промените в Закона за МВР, които са натоварени с множество очаквания.

Атанас Мерджанов попита вицепремиерa Меглена Кунева какво се случва със стабилността на българското правителство. „Задавам тези въпроси преди всичко притеснен и загрижен, защото още не е отшумяла серията показни убийства, защото се затопля времето и очакваме нова бежанска вълна, защото министър Вучков започна една административна реформа, чиято съдба ще видим каква ще бъде. Как ще се отрази тази оставка върху състоянието на сектор сигурност?”, попита още Мерджанов.