Румен Петков: Битката ще е трудна, но ще водим позитивна кампания

Юни 15, 2009 Новини Избори 0 1776

Битката ще е изключително трудна

Битката ще е изключително трудна. Такава бе прогнозата  на водачът на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на Коалиция за 15 МИР- Плевен Румен Петков за предстоящата кампания за избор на представители в 41 Народно събрание. Според него изборите са залог за повечето политически партии. За новите участници - залог за тяхното оцеляване и тяхното бъдеще. За утвърдените и традиционни политически сили - залог за участие в управлението на страната. За мен няма съмнение, че в предстоящата битка ще бъдат хвърлени изключителни ресурси, категоричен бе Румен Петков. Според него мажоритарните кандидати ще определят в много голяма степен мнозинството в следващия парламент. 

„Политическото инженерство не е за всеки и е вредно за страната иза обществото като цяло", така Румен Петков отговори на журналистически въпрос за издигането на бившия шеф на РДВР- Плевен ген .Илия Илиев като  на мажоритарен кандидат на партия „Ред, законност и справедливост" в Плевен и допълни: „Тези, които го правят, трябва да си дават ясна сметка, ме ще настъпи един момент, в който го ще се обърне срещу тях. Това е една дискретна, деликатна специалност, която за щастие се упражнява от ограничен кръг хора - за нещастие ограничени като хора. Знам кои са мотивиращите фактори за тези хора, но не искам да ги коментирам".

Коалиция за България ще води позитивна кампания, подчерта Румен Петков. Той бе категоричен, че кандидатите за депутати имат всички основания да излязат с отворени очи пред хората, защото са изпълнили ангажиментите си. Според него годините на управленския мандат са били най-динамичните за региона от прехода насам. Ще се опитаме да стигнем до хората и да водим реален разговор за политика, каза Румен Петков.