БСП – Благоевград: На българите бе надянат хомот от 16 млрд. лв. дълг

Фев 26, 2015 Новини БСП 0 786

  „25 февруари 2015 г

 

„25 февруари 2015 г. ще се запомни като черен ден в българския политически живот. Защото на днешните и следващите поколения български граждани бе надянат хомот от 16 млрд. лв. дълг, който ще плащаме в следващите 30 години. Социалистите и всички обикновени хора решително се противопоставихме на това намерение, но не бяхме чути”. Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП - Благоевград във връзка с решението на парламента за вземането на нов външен заем.

„Не се даде логично обяснение нито за размера на дълга, нито за какво ще бъде похарчен, нито поради какви причини трябва да вземаме кредит от чужди банки, вместо от български. Та нали във фискалния резерв има 9 млрд., а депозитите в наши банки са около 40 млрд.!”, се посочва в документа.

Гласуването на дълга в парламента осветли явните и скрити партньорства в днешното управление, смятат благоевградските социалисти. „ДПС, независимо от едноседмичните заклинания, се завъртяха на 180 градуса и гласуваха с ГЕРБ, което само по себе си бе достатъчно за да мине това решение. Така станаха ясни главните политически партньори в днешното управление - ГЕРБ и ДПС. Останалите имат роля не по-голяма от тази на брошката на ревера на ГЕРБ”.

„АБВ, напук на клетвите на Първанов и сценките, които разиграваха с Калфин също гласуваха ЗА! Това действие разкри в цялото великолепие псевдо-лявата демагогия на тази крехка политическа формация, в което едва ли някой се е съмнявал”, категорични са в позицията си представителите на левицата.

Всички, застанали зад това решение доказаха, че нямат кауза и принципи, а в политиката всичко е интереси, сделки и търговия, се казва още в декларацията.

„Ние в БСП - Благоевград продължаваме да смятаме, че това решение е вредно за България! Противопоставяме се на безотговорното харчене на милиарди, които ще плащат обикновените хора и следващите поколения десетилетия напред! Ние сме за политика, при която всеки лев ще води до съживяване на икономиката и стопански растеж, а с това и до по-високи доходи на трудещите се. Спасението на България е в свалянето на корпорацията „ГЕРБ и компания” от власт и провеждането на друга социално отговорна политика, гарантираща работа и достоен живот на обикновените трудови хора. Такава политика предлага коалицията „БСП- лява България” и колкото по-скоро милионите граждани осъзнаят това, толкова по-бързо ще дойде промяната!”, заявяват социалистите от Благоевград в приетия в сряда документ.