Старозагорски социалисти: „Върви си, Бойко!”

Млади старозагорски социалисти излязоха спонтанно по улиците на областния град, за да изразят своя граждански протест срещу гласувания дълг от 16 млрд

Млади старозагорски социалисти излязоха спонтанно по улиците на областния град, за да изразят своя граждански протест срещу гласувания дълг от 16 млрд. лева.  „Не искаме дълг!”  и , „Върви си, Бойко!” скандираха десетки граждани по централния булевард тази вечер, отправяйки това послание и пред Областна администрация. С младите хора бе и общинският лидер на БСП Валентина Бонева, както  и общинските съветници на БСП.

„100 дни са равни на 16 млрд. лева, а 4 години управление колко милиарда лева ще излязат на гърба на българския народ?”, коментира Бонева заради скандално високата  цена, която ще плащат редица поколения. Случайни  минувачи,  продавачи и купувачи на мартеници се присъединиха към протестиращите и заедно скандираха „Оставка!”.

Възмутени от днешното решение на новата коалиция ГЕРБ, АБВ, Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО, ДПС, БДЦ, хората  по старозагорските улици не приемаха за нормално случилото се днес в българския парламент. „Първите дни на това управление беше замазване на очите, и въпреки това виждаме загробването на България“, каза най-младият социалист Николай Митков.  „Чрез този дълг ще бъдат рекетирани, както малкият и среден бизнес, така и  обикновените граждани, да допуснем ли това?”, коментираха скандалното решение  млади хора с протестиращите в Града на липите.