БСП-Благоевград обяви, че е против вземането на нов дълг от 16 милиарда лева

Фев 24, 2015 Новини БСП 0 1228

  С протест пред Областната администрация в Благоевград, социалистите от града обявиха, че са против вземането на нов дълг от 16 милиарда лева от управляващите

 

С протест пред Областната администрация в Благоевград, социалистите от града обявиха, че са против вземането на нов дълг от 16 милиарда лева от управляващите. Общинският председател на партията - д-р Владимир Пандев прочете протестна декларация. В нея категорично се заявява, че няма логично обяснение защо при фискален резерв от 9 млрд. лв. са нужни още 16 милиарда.

Д- р Пандев заяви, че според БСП-Благоевград милиардите ще отидат за захранването на олигархичните кръгове, които управляват държава. „Тези пари ще послужат също така и за пазаруване на гласоподаватели в следващите няколко избора”, каза той пред събралите се. „Няма да го позволим!” – му отговориха протестиращите.

БСП-Благоевград заявиха, че подкрепят политика, при която всеки лев ще води до съживяване на икономиката и стопанския растеж, а с това и до по-високи доходи за трудещите се. "Ако договорът за дълга бъде ратифициран от НС, ще използваме всички законни средства за протести и гражданско неподчинение за сваляне на това управление", с тези думи завърши протестната декларация.

В протеста се включиха областният председател на БСП Благоевград - Юлиян Гошев, Емил Костадинов - член на Националния съвет на БСП, както и членове на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП Благоевград.