Стойнев събра елита на младите в Старозагорско

  Драгомир Стойнев събра 80 млади членове и симпатизанти на БСП от 9 общини на Старозагорска област, които са показали хъс за работа, като им организира специален тренинг през уикенда

 

Драгомир Стойнев събра 80 млади членове и симпатизанти на БСП от 9 общини на Старозагорска област, които са показали хъс за работа, като им организира специален тренинг през уикенда. Част от хората са напълно нови или доскоро привърженици на АБВ. Новите попълнения са открития на Стойнев от последната парламентарна кампания. Целта на обучението бе да мотивира младите и да очертае стратегии в различните общини преди местните избори.


„Трябва да сте екип, да не се делите и да не се занимавате с интриги, да не влизате във вътрешни игри. Вие сте хората, които ще вдигнат партията”, поиска от групата Стойнев, който пое мястото на водач в Старозагорско.


Освен, че с младия елит на партията два дни работиха 3 екипа от организационни психолози от Института за социална интеграция, те имаха отделни работни срещи със социалистите Кирил Добрев, Костадин Паскалев и социолога Живко Георгиев. Повече конкретика за работата на терен и по-малко теория сподели бившият вицепремиер и кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Кирил Добрев пък очерта ефективни тактики за привличане на периферията и на младите и активни хора. Всички бяха категорични, че избори не се печелят само в кампания, а с работа през целия мандат.


На сбирката присъстваха и областният председател на БСП Васил Самарски и народният представител Георги Гьоков. „БСП в Старозагорско е в кондиция, атмосферата тук е лакмус за атмосферата в цялата област”, заяви на младите Самарски и им каза, че очаква от тях конкретни програми за работа по местни проблеми, които да започнат още през март.