Ангел Найденов: Налице са много усилия от българска страна, които ЕК трябваше да отчете

Nov 28, 2008 Новини 0 1499

Налице са много усилия от българска страна, които ЕК в трябваше да отчете

Налице са много усилия от българска страна, които ЕК в трябваше да отчете. Това заяви председателят на ПГКБ на редовно заседание в Парламента. Найденов подчерта постъпките за законодателни промени, които са били приети в НС, но са останали недооценени от Европа. Той напомни позицията на ПГКБ, според която решението за отнемане на 220 млн. на България от европейската администрация не е справедливо, не е съобразено с конкретните резултати и е крайно разочароващо.

Ние от ПГКБ не твърдим, че всичко е идеално, нито ще разпалваме антиевропейска реторика, заяви още  Ангел Найденов. Същевременно той обясни, че Коалиция за България не може да приеме решения, които са продукт на политическа конюнктура и двоен стандарт. Председателят на ПГКБ изрази съжаление, че за негативите, които са довели страната ни дотук имат принос редица български политици от опозицията. Според него това е направило България „черната овца на Европа”.

Това решение без съмнение ще има своите негативни последици за българската икономика и то в момент, в който всички търсим адекватни мерки, ограничаващи негативното влияние или проявлението на икономическата рецесия върху България, каза още той.

Въпреки всичко Найденов заяви решителността на колегите си от левицата да продължат усилията за подобряване на взаимодействието и сътрудничеството с Европейската комисия, за да се изпълнят мерките, които са предвидени по плана за действие.