БСП има най- голяма сила, воля и разум да защити постигнатото и да продължи развитието на страната

Юни 10, 2009 Новини БСП 0 1730

  Партията издига водачи на пропорционални листи и мажоритарни кандидати, които могат да дадат стабилност и прогнозируемост на управлението

 

Партията издига водачи на пропорционални листи и мажоритарни кандидати, които могат да дадат стабилност и прогнозируемост на управлението. Личности, които ще преведат страната успешно през икономическата криза и ще  гарантират по- добър живот на хората в страната

 

БСП е партията, която е най- отговорна пред управлението, има най- голяма сила, воля и разум да защити постигнатото до тук и да продължи развитието на страната. Това послание отправя БСП към своите членове и симпатизанти в обръщение, което Националният съвет на партията прие във връзка с приключилите избори за ЕП. Представихме най- силната, най- авторитетната листа, но имаме резерв в мобилизация на наши членове и симпатизанти, се казва още в обръщението. Социалистите отчитат, че партиите от управляващата коалиция спечелиха 9 от 17 места, което е доказателство и признание за извършеното през последните четири години на управление. Постигнатите резултати дават възможност за активно представяне на платформата на БСП и за провеждането на кампания в диалог с хората.

Ние не сме напълно удовлетворени от резултатите от евроизборите, заяви говорителят на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта още, че избирателите са опровергали очакванията на ГЕРБ за разгромна победа и бъдещо самостоятелно управление. По думите й е необходим сериозен диспут с опонентите, да се говори по това, което партиите предлагат за развитието на страната в бъдеще. Искаме истинска дискусия по реалните проблеми на хората, каза още Нинова.

БСП се обръща към своите членове и симпатизанти и с посланието, че напредъкът, който е отбелязан през това управление, трябва да бъде защитен. Социалистите отчитат, че формирането на стабилно парламентарно мнозинство ще бъде трудно. Ето защо БСП призовава на предстоящите национални избори гражданите да направят разумен избор. Защото в условията на икономическа  криза България трябва да излъчи стабилни и легитимни институции, подкрепени от силно мнозинство.

Приоритетите, които БСП ще защитава са преодоляването на икономическата криза и възобновяване на икономическия растеж; защитата и ръст на доходите; запазване на работните места и откриването на нови; подкрепа на земеделието;  реализация на големите геостратегически енергийни и инфраструктурни проекти.

На базата на политическата платформа на партията, Националният съвет на БСП прие управленски проекти които ще бъдат представени официално на 12 юни 2009г. в 11 часа в НДК.

Три са основните послания на платформата. На първо място - равносметка на постигнатото през управленския мандат - привлечени 24 млрд. евро инвестиции; икономически ръст над 6% за 4 години; редуциране на държавния дълг от 40% на 16%; поддържане на безработицата под 6%; 344 000 нови работни места; минималната работна заплата е повишена с 40%; средната заплата стана от 324лв. 566лв; средният размер на пенсиите се увеличи от 135 на 236лв; създаде се Сребърен фонд с 800 млн. лв. капитал; увеличиха се разходите за здравеопазване от 2 на 3 млрд.лв.

Даваме си сметка че постигнатото не е достатъчно, заяви Корнелия Нинова. По думите й при много ниската изходна база, въпреки направеното, БСП е длъжник на хората. Ето защо като второ послание в платформата БСП извежда волята, желанието и възможностите да се запази и да продължи да се развива постигнатото до момента.

Третият акцент в платформата на партията е грижата и защитата на хората в условията на икономическа криза и насърчаването на икономическия растеж. В платформата залягат още гарантирането на макроикономическа и финансова стабилност; развитието на българското земеделие; активната социална държава;  достъпно здравеопазване; образование през целия живот; нулева толерантност към корупцията; защитата на околната среда.

Националният съвет на БСП обсъжда и мажоритарните кандидати на партията за парламентарните избори. Целта, която ръководството на партията си поставя, е издигането на водачи на пропорционални листи и мажоритарни кандидати, които могат да дадат стабилност и прогнозируемост на управлението. Хора, които са безспорни професионалисти и се ползват с високо обществено доверие. Партията залага на личности, които ще преведат страната успешно през икономическата криза и ще  гарантират по- добър живот на хората в страната.