Михаил Миков преряза лентата на реновирана гимназия във Видин

Лидерът на БСП Михаил Миков участва в честването на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин днес и преряза лентата на реновираната сграда на училището, за която през 2014 г

Лидерът на БСП Михаил Миков участва в честването на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин днес и преряза лентата на реновираната сграда на училището, за която през 2014 г. бяха отпуснати 500 хил.лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

По тази програма във Видинска област, от където Михаил Миков бе избран за народен представител в 41-то Народно събрание, бяха инвестирани 13 млн. лв. за изпълнението на 16 проекта.

„Обикновено патронните празници на училищата са свързани с рождените дати на тези, чиито имена те носят. Тук случаят е по-различен, защото с избора на Български екзарх се преражда отново България, защото духовността на България, тръгнала от килията на Хилендарския монах, минава през такива важни събития като духовното обособяване и формирането на Българската Екзархия, за да стигне до Руско-турската освободителна война”, каза в словото си председателят на БСП. Той се обърна и към учениците и изрази радостта си, че на този ден е с тях. „Още повече се радвам, че вие ще имате възможност да попивате знанието от книгите, а и от таблетите, в една много по-нормална обстановка. Бъдете достойни за името на Антим Първи, бъдете упорити, силни и успешни”, пожела им Миков.

Гимназията бе осветена от видинския митрополит Дометиан и Белоградчишкия епископ Поликарп и заедно с тях и останалите гости на тържеството Михаил Миков разгледа новия кът на спортната слава на гимназията.