Манол Генов: Програма за саниране стана гвоздей на политическата учебна година на ГЕРБ

Фев 03, 2015 Новини БСП 0 1240

  „Ако си мислите, че бедствената ситуация след последните порои из страната или напрежението около избора на шеф на Върховния касационен съд са теми, които са върха на копието на управляващата партия ГЕРБ, дълбоко се лъжете

 
„Ако си мислите, че бедствената ситуация след последните порои из страната или напрежението около избора на шеф на Върховния касационен съд са теми, които са върха на копието на управляващата партия ГЕРБ, дълбоко се лъжете. Може щетите от пороя и ураганните ветрове да се оценяват на 100 милиона лева, може българската магистратура да е потънала в смут около избора на магистрат №1 в държавата, но не това вълнува ГЕРБ”. Това е позицията на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Манол Генов по повод програмата за саниране, която ГЕРБ предлага. Според него тази инициатива цели да се предизвика управленски фурор в годината на местни избори. „1 милиард лева” вече стана код за говорене на всеки, който иска да е активист на управляващата партия. Никога не съм и подозирал, че толкова много експерти по саниране на панелни жилища и толкова вещи консултанти по публични процедури на възлагане може да има сред редиците на ГЕРБ”, заяви Генов.
 
Милиардите по програмата за саниране ще бъдат на гърба на данъкоплатците
 
Манол Генов подчерта, че хората нямат никакъв друг избор, освен да попиват тази партийна офанзива, защото тя изскача отвсякъде. Манол Генов е останал изумен от прескоференция в Асеновград, на която народният представител от ГЕРБ Силвия Хубенова е обявила, че техни партийни активисти стартират акция „от врата на врата”, за да разясняват тази кампания. „Силно се надявам някой да е успял да попита - защо тази партия реши, априори, да превърне една правителствена  инициатива в мероприятие от политическата учебна година на собствената си партия. Силно се надявам герберските активисти, обикаляйки къщите на хората, да се сетят, че програмата за саниране, както и да се случи тя, ще бъде единствено и само с държавен заем от 1 млрд. лева, а не от партийните приходи на собствената им партия”, категоричен бе той.