Кристиан Вигенин: БСП е партия на бъдещето

Фев 02, 2015 Новини БСП 0 1168

  „Ние в БСП имаме много добри идеи, но не може да ги разкажем достатъчно добре на хората

 
„Ние в БСП имаме много добри идеи, но не може да ги разкажем достатъчно добре на хората. Разчитаме, че те ще чуят и сами ще преценят това, което сме направили. Може би не успяваме достатъчно ясно да очертаем къде искаме да стигнем, но това ще се промени и ще докажем, че БСП е партия на бъдещето”. Това заяви народният представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин по БНТ. Той бе категоричен, че след семинара в Пловдив социалистите излизат  с много по-голямо самочувствие. Според него за това помага и ангажираността на председателя на БСП Михаил Миков, както и тази на президента на ПЕС Сергей Станишев за развитието на двете партии. „За първи път от години инициативата в Пловдив показа единодействие и посоката, в която да се движи БСП”, заяви Вигенин. Според него, за разлика от други партии, сега в БСП няма конфликт между стария и новия председател, а точно обратното - съвместни инициативи. „В края на февруари се събират лидерите от партиите в ПЕС, като г-н Миков също ще бъде там. Срещата ще се проведе в Мадрид, където ще се обсъждат актуални политически въпроси, и вярвам, че ще видим една по-нова ПЕС и по-нова БСП”, каза Вигенин.
 
Народният представител акцентира върху инициативата на БСП, наречена „Ела в БСП”. Вигенин обясни, че тя е насочена конкретно към младите хора. „Много от тях се присъединяват към партията, много младежи заемат ръководни длъжности. Това което трябва да направим обаче е да успеем да го покажем, за да не се остава с впечатление, че електоратът на партията е само от възрастните хора”, каза още той.
 
Политиката на АБВ не кореспондира с тази на БСП
 
Вигенин коментира и позицията на БСП по отношение на АБВ в контекста на предстоящите местни избори, като категорично заяви, че формацията на Първанов е в дясна коалиция с крайно десни националиситчески партии, води дясна политика, която не кореспондира с тази на БСП. „Затова трудно можем да говорим за единодействие на национално равнище, коалиционно споразумение или общи листи”, каза той. Вигенин изрази мнение, че е възможна подкрепа на общи кандидати по места, тъй като има специфика в различните общини. „Например в някои общини БСП има кметове, подкрепени и от десни партии”, каза той и допълни, че БСП ще търси подкрепа и от избирателите на АБВ, а не от политическата сила.