Антон Кутев: Във всяко едно управление БСП има изявлена социална същност

Фев 02, 2015 Новини БСП 0 1308

„Във всяко едно управление БСП има изявлена социална същност

„Във всяко едно управление БСП има изявлена социална същност. Не може да се оспори, че ако има провеждане на социални идеи в България, то се случва през БСП, през целия период на прехода”. Това заяви социалистът Антон Кутев по БТВ и подчерта, че този е един от важните изводи, които са били изложени по време на семинара в Пловдив. Той каза също, че БСП наистина няма управленски провали от 1997 г. и тази позиция на председателя на ПЕС Сергей Станишев е напълно вярна. „Защото това, което партията си е поставяла като цели, е било изпълнявано”, категоричен е Кутев.

Антон Кутев каза също, че няма друга партия в България, освен БСП, която винаги да се е занимавала със социалните проблеми на хората. „Един типичен пример е възрастта за пенсиониране, която обаче ГЕРБ искат да увеличават, защото трябвало да се съобразяваме с европейското законодателство. Безспорно е така, но трябва да се съобразяваме и с факта, че продължителността на живот на българите е по-кратка. Затова не може да не им позволим да се пенсионират по-рано”, подчерта той.

Не вярвам в демократичните инстинкти нито на Борисов, нито на Цветанов

Антон Кутев каза още, че не вярва в демократичните инстинкти нито на Борисов, нито на Цветанов. „Категоричен съм, че ако не бяхме прекъснали управлението на ГЕРБ, България сега щеше да бъде друга и много по-малко демократична. Защото ние сме стожера на демокрацията и продължаваме да бъдем. Това е основна задача на нашата партия и в момента”, каза той. По думите му за разлика от БСП обаче, ГЕРБ е популистка партия, защото Борисов обещава всичко, което хората искат да чуят, но прави това, което може. „При него няма никаква връзка между обещаното и изпълненото. Точно заради това, обещанията при него всеки следващ месец се променят”, обясни Кутев.