Посещение на министър Масларова в Харманли

На 03

На 03.04.2009 г., министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова бе на посещение в община Харманли. Тя бе придружавана от   депутатите  от Коалиция за България Минка Русева и Иван Илчев, Областния управител на Област Хасково Райна Йовчева , изпълнителния  директор на агенцията за социално подпомагане и на заетостта - Гергана Дренска .

В рамките на деня министър Масларова проведе и среща с ръководството и работниците от обувна  фирма „Славей Г" и посети Дома за стари хора в  Харманли.

        В късния следобед в залата на ДНА , пред симпатизанти и жители на общината, г-жа Масларова направи презентация на свършеното от воденото от нея министерство. 775 дни платен отпуск по майчинство; гледане на болно дете или близък като личен асистент, което да се води стаж;  по 238 лева ще се отпускат за деца с увреждания, корекции в пенсионната система; увеличение на пенсиите с 85 процента; двойно увеличение на минималната пенсия; даване на енергийни помощи на нуждаещи се; изпълнение на програми за заетост са част от постигнатото.

Всеки един от нас трябва да бъде активен, категорична беше Масларова. По думите й социалната активност е не е само ангажимент на държавата, а на всеки един от нас, особено в период на криза.

Официален гост бе още и кметът на община Харманли Михаил Лисков, който получи  и персонална похвала от г-жа Масларова за добре свършената работа , в сферата на социална политика и кандидатстването по Европейски проекти и програми, от общината през изминалия период .