Обръщение към родопчани на Ивайло Калфин, водач на листа на Коалиция за България в изборите за Европейски парламент

Юни 04, 2009 Новини Избори 0 1267

Смолян: Обръщение  на Ивайло Калфин, водач на листа на Коалиция за България в изборите за Европейски парламент     Скъпи родопчани, Обръщам се към Вас с молба за подкрепа

Смолян: Обръщение  на Ивайло Калфин, водач на листа на Коалиция за България в изборите за Европейски парламент

 

 

Скъпи родопчани,

Обръщам се към Вас с молба за подкрепа.

 На 7 юни, в неделя ще се проведат избори за Европейски парламент.

Защо е важно да гласувате? Защото вашият глас работи!

С вашия глас ще дадете възможност на депутати да защитават националните ни интереси, интересите на България в Единна Европа.

За съжаление през последните две години някои български представители в Европейския парламент не работиха за страната си. Представителите на ГЕРБ използваха  този механизъм, не за да работят за България, а да я хулят и обвиняват. Те вероятно си мислеха, че да говориш срещу правителството си и да настройваш своите колеги срещу страната си, е много патриотично призвание.

Българските граждани се умориха да слушат поучения и обвинения. Особено, когато те идват от недоказали се домашни политици.

Ние, от Левицата, искаме вашето доверие, за да работим активно и пълноценно за България. Така, както сме доказали, че можем да го правим. Ние защитаваме българските интереси. Интересите на хората в планинските райони, за достойно заплащане на продукцията им. Защитаваме интересите на младите хора, на нашите сънародници с ниски доходи, на младите семейства, на самотните родители, на хората с увреждания, на наемните работници, на собствениците на малки и средни предприятия. Те имат нужда от повече солидарност от страна на Европейския съюз, от грижа за по-добър живот. Ние отстояваме отделянето на повече средства от европейските фондовете за България, за бързо изравняване на субсидиите на селскостопанските производители с тези в старите страни-членки, за допълнителни компенсации за затворените блокове на АЕЦ "Козлодуй". За  специална програма за изкореняване на бедността, за повишаване на доходите, за по-лесен достъп до европейско финансиране по редица програми.

Подобна политика ще ни позволи да развием прекрасните Родопи, като запазим екологията, изградим модерна инфраструктура, привлечем нови инвестиции, като насърчим туризма, направим достъпни уникалните природни и исторически обекти, като създадем нови работни места тук, в района.

Подкрепете бюлетина № 6 на Коалиция за България, за да ми дадете възможност да продължа да се боря за скорошно изграждане на граничните пунктове с нашите съседи в Гърция. Искам да бъдем заедно, когато тези пунктове се открият официално и това да стане възможно най-скоро. Както сме били заедно на съборите, които събират хората от двете страни на границата през последните години.

 

Подкрепете ме в неделя с бюлетина № 6, за да продължим да работим заедно за просперитета на красивите Родопи.

 

С уважение,

 

Ивайло Калфин