ОБлС на БСП-Пловдив: БДЖ трябва да останат държавни

Янр 18, 2015 Новини БСП 0 1386

  “Българските Държавни Железници са символ на българската държава

 
“Българските Държавни Железници са символ на българската държава. БДЖ и железопътната инфраструктура трябва да останат държавни. Те са важен елемент на националната сигурност. По никакъв начин да не се планира приватизация на БДЖ и железопътната инфраструктура.“ Това заяви бившият народен представител от БСП Пламен Славов по време на организирания граждански и синдикален протест в Карлово, на който се събраха повече от 400 жители на града. 
 
“Не само трябва да се преразгледа планираното намаляване на влакове и съкращение в БДЖ от 1 февруари, но трябва да се преразгледа и вече направеното съкращение от 19 януари. Трябва да бъдем обединени. Само така ще защитим националния интерес”, категоричен бе Пламен Славов. На протеста присъства и председателят на Общинския Съвет на БСП - Карлово инж. Манол Манолов.  Преди  дни общинската структура на левицата  излезе с позиция против унищожаването на БДЖ и призовава своите членове и симпатизанти, гражданите на карловската община и района да се включат активно във всички  прояви против спирането на влакове и против лишаването на хората от най-достъпния и евтин транспорт.
 
MO на БСП в Пловдив и региона събраха над 1000 подписа в подкрепа на БДЖ само за два дни
 
В рамките на инициативата “Да спасим БДЖ” представители на  MO в БСП от общините Пловдив, Асеновград, Карлово, Стамболийски, Садово и Първомай събираха подписи в подкрепа на засегнатите от закриването на железопътните линии. Подписите  са повече от 1000 само за петък и събота, но инициативата ще продължи до пускането на спрените влакове, категорични са младите социалисти.