Михаил Миков към Франция: Съпричастни сме с мъката ви

Янр 07, 2015 Новини БСП 0 1998

Председателят на БСП Михаил Миков изрази съболезнования и съпричастност към мъката на близките на загиналите журналисти във Франция и към френския народ

Председателят на БСП Михаил Миков изрази съболезнования и съпричастност към мъката на близките на загиналите журналисти във Франция и към френския народ. Миков изпрати съболезнователен адрес до френския посланик у нас н.пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, в който изразява подкрепата си към Франция в този тежък момент.

Няма кауза, която да оправдава насилственото отнемане на човешки живот

          „В този тежък и печален момент изразяваме съпричастност към мъката на близките на загиналите, както и на целия френски народ”, се казва в съболезнователния адрес. В него лидерът на левицата изразява увереност, че виновниците за смъртта на десетки французи ще бъдат подведени под отговорност за този варварски акт на насилие.

          „Нападението над сатиричното списание „Шарли Ебдо” е атака срещу свободата на словото и медиите, атака срещу фундаментални ценности - като мира, свободата и върховенството на закона. Няма кауза, която да оправдава насилственото отнемане на човешки живот”, пише  в заключение Михаил Миков.