Меглена Плугчиева - на чело на русенската листа за народни представители

Русенци избраха и подредиха единайсет човека от осемнайсет предложени за кандидати за народни представители от Коалиция за България

Русенци избраха и подредиха единайсет човека от осемнайсет предложени за кандидати за народни представители от Коалиция за България. Дванайсетият човек в листата е водачът, определен от Националния съвет на БСП, г-жа Меглена Плугчиева, вицепремиер по еврофондовете. В неделя г-жа Плугчиева присъства на заседанието на Областния съвет на партията и се представи лично пред хората. Тя изказа мнение, че Русе има потенциал да се развива, призова да се работи в екип и консолидирано.

На второ място в листата е заместник областния управител Добрин Данев, на трето председателят на русенската партийна организация Иван Иванов, четвъртото е определено за коалиционен партньор, на пето остана арх. Силвия Алексиева, настоящ народен представител от Русе. Останалите кандидати са Анелия Тюркеджиева от партийната организация от Бяла, Венцислав Калчев, председателят на групата общински съветници от БСП Русе, следван от Деница Тихолова, член на Националния съвет на БСП, Георги Георгиев председател на БСП в град Борово е на девето място, десети е Михаил Билев от Ценово, Любомира Неделчева и Светла Грозева от младежката организация на БСП в Бяла, са съответно единайста и дванайста.

За мажоритарен кандидат единодушно бе определен настоящият народен представител д-р Руденко Йорданов.