Борислав Гуцанов: Всички да се обединим и да спасим ТЕЦ-Варна

Дек 19, 2014 Новини БСП 0 777

  „Спасяването на ТЕЦ-Варна трябва да се превърне в кауза на варненци и всеки един от нас - и като политически партии, и най-вече като варненци можем да помогнем

 
„Спасяването на ТЕЦ-Варна трябва да се превърне в кауза на варненци и всеки един от нас - и като политически партии, и най-вече като варненци можем да помогнем. Нека бъдем варненци този път, а не партийци”. Това заяви председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов на пресконференция на синдикалните организации на КНСБ и „КТ „Подкрепа“ в предприятието. По думите му ЧЕЗ не изпълнява своите приватизационни задължения и всяка една политическа партия носи отговорност, затова че никой не е потърсил от тях сметка какво са направили и защо са го направили. „Как е възможно някой да не спазва своите ангажименти към държавата и тя да си затваря очите. Какво е това безобразие, ние държава ли сме или сме разграден двор. Затова в понеделник и аз ще отида да връчим декларация на областния управител, заедно с всички“, заяви председателят на БСП -Варна. Той призова всички партии да се включат, защото тези хора от централата остават без работа в навечерието на празниците. „Защото още едно знаково предприятие за Варна се затваря и има опасност в целия регион да се въведе режим на тока“, категоричен бе той.
 
Според Борислав Гуцанов, има варианти централата да бъде спасена. „Държавата може да стане собственик, ако не на активите, но да започне да експлоатира сама предприятието. Има такава възможност и има такива разработки. Той изрази опасение, че след затварянето централата може да бъде нарязана за скрап, а парите да отидат в чуждестранното дружество. „Стига сме позволявали чужди инвеститори да прибират печалби от Варна, от България“, каза още той.