Младежи от БСП прерязаха пожарникарски маркуч, символизиращ „Южен поток”

Дек 05, 2014 Новини БСП 0 1155

Младежи от Софийската градска организация на БСП прерязаха пожарникарски маркуч пред сградата на парламента, символизиращ „Южен поток”

Младежи от Софийската градска организация на БСП прерязаха пожарникарски маркуч пред сградата на парламента, символизиращ „Южен поток”.  С акцията младите социалисти изразиха протеста си срещу провала на проекта.

Младите социалисти представиха и декларация, в която казват: „За нас е неприемливо да се оказва политически натиск от страна на ЕК във връзка с изграждането на „Южен поток”. Според младежите спирането му е предателство от страна на управляващите към бъдещето на България. „Ние не искаме газовата криза от 2009г. да се повтаря. Ние не искаме нашето поколение да става свидетел на това как всички ключови инфраструктурни проекти, изгодни за странат ни, биват блокирани заради интереси на Изтока и Запада или на частни корпоративни интереси”, пишат още от МО в БСП – София. Младите социалисти настояват и за адекватни действия от страна на правителството за защита националния интерес на страната и реализиране на проекта „Южен поток” според българското и европейското законодателство. В декларацията си младите от БСП питат министъра на енергетиката и премиера Борисов какво ще направят, за да защитят българския интерес и да гарантират реализацията на проекта „Южен поток”.