Янков към вътрешния министър: Вие отричате приетите мерки срещу битовата престъпност

Nov 28, 2014 Новини БСП 0 777

„Вие съобщавате на гражданите, че не правите нищо за противодействието на високата битова престъпност, защото отричате стартиралите мерки от вашите предшественици

„Вие съобщавате на гражданите, че не правите нищо за противодействието на високата битова престъпност, защото отричате стартиралите мерки от вашите предшественици.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков, след като стана ясно, че министърът на вътрешните работи Веселин Вучков не смята да продължи стартиралата национална програма „Сигурност” като обясни, че към момента няма извънщатни сътрудници, които да съдействат на органите на МВР.
 
Народният представител от БСП посочи още, че национална програма „Сигурност“ е съвместна с Министерството на труда и социалната политика. „Тя е с продължителност 8 месеца, а целта е да се осигури работа на 5 000 души в райони с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. Задължение на работещите по програмата е да подават сигнали в полицията при риск от извършване на престъпления и от настъпване на бедствия, аварии и катастрофи. В рамките на своите правомощия хората трябва да съдействат за недопускането на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като уведомяват органите на МВР”, обясни Красимир Янков.