Филип Попов: Структурите ни не искат да участваме в управленска коалиция

Nov 22, 2014 Новини БСП 0 1071

    „Имаме позиция на Националния съвет на БСП по отношение на евентуалното ни участието в коалиция с цел управление на страната

 
 
„Имаме позиция на Националния съвет на БСП по отношение на евентуалното ни участието в коалиция с цел управление на страната. Преди да се изготви тя, бе направено допитване до структурите ни по този въпрос, като те категорично изразиха позиция, според която не трябва да се участва в коалиция”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов в ефира на „Дарик радио”. Той категорично заяви, че в настоящата политическа обстановка, избирателят е отредил на социалистите място на опозиция.
 
Филип Попов бе помолен да коментира вчерашните дебати в Народното събрание. Той изрази мнение, че в пленарна зала вчера се е наблюдавал пазарлък между Патриотичния фронт и останалите субекти на новата коалиция, когато се е гласувал правилникът за дейността на НС, както и при създаването на нова комисия, която да наблюдава работата на ДКЕВР.
 
„Начинът на говорене на ПФ показва, че те искат да си придадат тежест. Слушайки техните мотиви, не мога да се съглася, че позициите на Патриотичния фронт отговарят на европейските ценности и на претенциите ни за правова държава, каквато всъщност претендираме да бъдем”, категоричен бе Попов.
 
На въпрос, свързан с това дали управителят на БНБ трябва да бъде българин или не, Филип Попов отговори, че по-важна е експертността на кандидата, а не дали е българин или чужд гражданин. „Важно е този човек да защитава интересите на българската държава и БНБ”, заключи народният представител.