Филип Попов: Управляващите се опитаха да „запушат” устата на опозицията

Nov 21, 2014 Новини БСП 0 954

  „Управляващите са предприели един пакет от мерки, с които да ограничат публичността, парламентаризма, образно казано -да „запушат устата на опозицията”

 
„Управляващите са предприели един пакет от мерки, с които да ограничат публичността, парламентаризма, образно казано -да „запушат устата на опозицията”. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов по повод предложение на ГЕРБ в правилника за дейността на НС, според което парламентарният контрол се ограничава предимно в писмен вид. „Можехте да стигнете и по-далече - да си кореспондираме в някоя социална мрежа, да си направим затворена група във Фейсбук или Скайп”, добави възмутено социалистът. Според него единствената логика на това предложение е опит да се осигури безграничен комфорт на изпълнителната власт. Филип Попов определи направеното от управляващите предложение като антипарламентарно.
 
Мая Манолова: Спасихме парламентарния контрол
 
„Принудихме ГЕРБ да се откажат от 3 недемократични предложения, с които се опита да удари по парламентаризма”, заяви депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова. Според нея социалистите са се преборили да не се намали времето за изказвания на второ четене и личните обяснения да бъдат част от парламентарния дебат. „Спасихме парламентарния контрол – да се провежда публично, министрите да отговарят устно на народните представители пред очите на българските граждани”, завърши Мая Манолова.