Димитър Горов: Икономическата криза изисква да се въведе прогресивно подоходно облагане

Nov 20, 2014 Новини БСП 0 1261

               “Кoгато въведохме плоския данък, той имаше положително влияние, защото се наблюдаваше ръст на икономиката, но сега доходите не мърдат и икономическата криза изисква да се въведе прогресивно подоходно облагане”

         
     “Кoгато въведохме плоския данък, той имаше положително влияние, защото се наблюдаваше ръст на икономиката, но сега доходите не мърдат и икономическата криза изисква да се въведе прогресивно подоходно облагане”. Това заяви пред  БНТ депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов. Той припомни, че в предходния мандат социалистите не са имали подкрепата и времето, за да въведат прогресивния данък. Депутатът изтъкна, че този данък има не само финансова аргументация, но и морална- хората имат нужда от усещането, че държавата се грижи да има справедливост.
 
          Димитър Горов очерта и друга инициатива на левицата- да се замразят годините за пенсиониране. Той изтъкна, че продължителността на живота в ЕС и в България е различна, и за изравняване на пенсионната възраст с тази в Евросъюза не може да се говори  директно. Горов коментира, че подкрепата на АБВ да се увеличава с 4 месеца възрастта за пенсионирането не е действие на лява партия- „АБВ се превръща в патерица на ГЕРБ”, констатира той.
 
          По казуса с КТБ Горов коментира, че не само Иван Искров, но и целият управителен съвет в БНБ трябва да си подадат остваката. „Драстични промени в БНБ могат да подобрят контрола върху банките и да не се повтаря случаят с Корпоративна търговска банка”, каза още депутатът от левицата.