Михаил Миков към Фондация „Фридрих Еберт”: Да бъдем заедно за едно по-справедливо и социално общество

Nov 18, 2014 Новини БСП 0 1428

„Идеите на Фондация „Фридрих Еберт” са безсмъртни”

„Идеите на Фондация „Фридрих Еберт” са безсмъртни”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на дискусията „За повече демокрация”, организирана от фондацията по случай 20-годишнината на бюрото й в България. Според лидера на социалистите тези 20 години са плътно свързани с прехода  в България. „Те са не по-малко свързани и с онези близо 90 години, в които фондация „Фридрих Еберт” подкрепя демокрацията и социалната справедливост”, подчерта Миков . Той благодари на домакините за съвместните проекти, за обученията през годините, в които много млади хора са се докоснали до образци на европейската социалдемокрация. „Искам да изкажа задоволството си от  проектите на фондацията, свързани с бедността, със социалното изключване, с тежките проблеми на българското общество, които имаме за 25 години преход”, каза още Миков. По думите дискусията по тези проекти дава шанс все повече хора да осъзнават тяхната значимост и „да се опитаме като държава да запълваме един от най-големите дефицити – социалната държава”.

Михаил Миков пожела на домакините все така енергично и възторжено да разпространяват идеите на фондация „Фридрих Еберт”. „Пожелавам ви да имате много приятели на високи политически постове, но  да имате и много приятели, които ви обичат чисто човешки. Ние от БСП ще ви подкрепяме, ще бъдем заедно за едно по-справедливо и социално общество”, каза още председателят на левицата Михаил Миков.

Дискусията, която бе със специалното участие на проф. д-р Петер Брант, уважиха още членове на ръководството на БСП, депутати от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, членове на Младежкото обединение в БСП. С позиции и въпроси активно участие взеха депутатите от левицата Валери Жаблянов и Филип Попов.