Младежкото обединение в БСП отпразнува 5 години

Nov 16, 2014 Новини БСП 0 1068

Пълна зала с младежи и гости посрещнаха специално направена торта по повод 5- годишнината от създаването на Младежко обединение в БСП

Пълна зала с младежи и гости посрещнаха специално направена торта по повод 5- годишнината от създаването на Младежко обединение в БСП.  „Вие израснахте много.  Трябва да имате първо достатъчно самочувствие, защото сте представители на партия, която е над 120 години, а не еднодневка”. С тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев поздрави младите социалисти по повод празника им. Той спомена някои инициативи на младежите, които са дали разпознаваемост на самото обединение – постната пица на Дянков, която е станала символ на финансовата бюджетна политика на ГЕРБ, кампанията срещу младежката безработица и тази за Цецомобила. „Трябва да имате самочувствието и сплотеността да отстоявате това, което БСП прави за хората. Когато правите инициатива трябва да ви е забавно и наред с това да има кауза”, допълни Станишев.  „Виждам потенциал в инициативи като „Пазители на розата”, защото хората имат нужда от отношение и помощ. Когато имат проблем, да има кой да им протегне ръка”, поясни той. Станишев даде и идеята да се  направи национална среща, а младите социалисти я приеха с усмивка и много ентусиазъм.

 „Много ми е мило. Извън личния ми живот, това е най-смисленото нещо, което съм правил през живота си - да бъда два мандата председател на тази организация. Тя е кауза и естествения мотор, който трябва да движи партията”, каза Явор Гечев. Той подари на младежите специален компас, създаден през 1905 година в Англия, с пожелание младежкото обединение никога да не губи посоката.

Председателят на младежкото обединение Вероника Делибалтова благодари за подкрепата през годините. „Ние сме една от най-силните и дейни младежки организации в България и се надявам да се развием още повече”, пожела си тя преди да духне свещичката на тортата.

На събитието присъстваха заместник- председателят на БСП Бойко Великов и организационният секретар Станислав Владимиров.