Ивайло Калфин :"ЕП е място, където се защитават националните интереси на България"

Юни 01, 2009 Новини Избори 0 1501

  Водачът на евролистата на „Коалиция за България" Ивайло Калфин бе в Сливен на 1 юни, за да проведе среща с избиратели и симпатизанти на БСП в Клуба на културните дейци

 

Водачът на евролистата на „Коалиция за България" Ивайло Калфин бе в Сливен на 1 юни, за да проведе среща с избиратели и симпатизанти на БСП в Клуба на културните дейци. Срещата предизвика огромен интерес и това пролича не само от препълнената зала, но и от многото медии, отразяващи събитието.

Пред множеството Ивайло Калфин изтъкна значимостта на предстоящите европейски избори. „Изборите за български депутати в Европейския парламент са дори по-важни от парламентарните, каза водачът на листата. Европейският парламент е мястото, където се взимат важни за нашето ежедневие въпроси; място, където се защитават националните интереси на България. И тези интереси трябва да се отстояват от всичките 17 български евродепутати там".

Ивайло Калфин припомни факта, че през изминалите две години част от евродепутатите на България са критикували държавата ни пред Европа. „Няма друга държава в Европа, чиито депутати от опозицията да хулят по такъв грозен начин страната си. Много хора не успяха да разберат за две години, че партийните битки трябва да се водят не в Европейския парламент, а в българския. Тези хора трябва най-после да осъзнаят, че България има национални интереси в Европейския парламент и който отиде там, трябва да ги отстоява с всички сили, а не да хули правителството на държавата. Факт е, че голяма част от опозицията не е наясно с националните каузи, които трябва да бъдат защитавани в Европа."

Водачът на евролистата изрази надежда, че в бъдещия Европейски парламент ще преобладават депутатите от Партията на европейските социалисти. „Европейските социалисти се борят за значими каузи като стойността на минималната работна заплата, борбата с бедността, социалната подкрепа на хора в нужда, и др. Важно е в бъдещия Европарламент да преобладава левицата, за да успее да изпълни поетите към хората социални ангажименти. В листата на „Коалиция за България" има личности с авторитет, доказани професионалисти, които със сигурност ще успеят да защитят националните интереси на България", каза още Ивайло Калфин.