Вероника Делибалтова: Ще се боря да има млади хора в местната власт

Nov 13, 2014 Новини БСП 0 1074

„Ще се боря за укрепване на основните партийни организации по места, както и за представителството на младите хора на местните избори“

„Ще се боря за укрепване на основните партийни организации по места, както и за представителството на младите хора на местните избори“. Това заяви членът на ИБ на БСП и председател на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова пред „Радио К2“.  Младата социалистка обясни, че се провежда кампания  „Пазители на розата”, чиято идея е младите хора в БСП да участват повече в граждански инициативи, да помагат на хора, решавайки проблемите им през местната власт.

Делибалтова е на мнение, че БСП е единствената истинска партия в България- с ясна идеология, докато всички други партии са създадени на проектен принцип. По нейните думи от 1989 година досега партията непрекъснато се променя и реформира. „БСП винаги е имала младежка организация, на която да разчита. Както и млади хора, които да разчитат на партията за защита на техните интереси“, допълни тя. Делибалтова изтъкна, че не вярва на модела политик-слънце, на появата на личност, която може да реши всички проблеми на държавата. В този смисъл тя изрази надежда в следващия бюджет на България да няма намаляване на средствата за здравеопазване и образование, а да са заложени политики, които да стимулират икономиката на страната.

На въпрос дали е по-добре да се направи ляво-дясна коалиция между ГЕРБ и БСП младата социалистка обясни, че с 39 народни представители БСП не би имала възможност да защити и 10% от своята програма. „В същото време в опозиция БСП би могла да бъде коректив на властта и да показва недостатъците, които се проявяват и в законодателните инициативи, и в политиките, които се водят“, уточни тя. По нейните думи е малко шизофренично АБВ да бъде в такава коалиция, твърдейки, че е лява партия, а в същото време да изпълнява дясна програма. „Затова БСП реши да не легитимират правителство на ГЕРБ, защото това би било предателство към онези стотици хиляди души, които са гласуваха за левицата“, допълни тя.

БСП винаги е защитавала интереса на обикновените българи

   Вероника Делибалтова е на мнение, че именно БСП винаги е защитавала интереса на обикновените българи и е заставала срещу различни видове монополи, опитвайки се да направи стандарта на живот на хората в България малко по-висок. „БСП обаче винаги си е патила от това, защото в последните 25 години има отказ на държавата от нейните съществени функции“, допълни младата социалистка. Според нея, когато държавата има сериозно участие в икономиката, тя може да осигурява онези средства, необходими за най-бедните и онеправдани българи.