Янаки Стоилов: БСП трябва да търси конкретни решения на проблемите

  „БСП все повече трябва да се връща към своя истински облик, да се ангажира с решаването на множество конкретни проблеми- като се започне на местно ниво и се стигне до тези, които са в цялата държава

  „БСП все повече трябва да се връща към своя истински облик, да се ангажира с решаването на множество конкретни проблеми- като се започне на местно ниво и се стигне до тези, които са в цялата държава.” Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Той определи промените в ръководството на партията като съществени. Стоилов смята, че достойнство на онези, които отпаднаха от  Изпълнителното бюро трябва да бъде уважавано, защото те са дали много на  партията . „В политиката се натрупват проблеми, напрежения и в определени моменти тези решения стават необходими”,  аргументира промените Стоилов. Той бе категоричен, че не бива да се допускат сътресения в партията. Призова да се възстанови духът  на другарство и доверие в  БСП.

          Янаки Стоилов коментира, че обществените очаквания към БСП са да бъде опозиция и затова левицата е гласувала против новото правителство.  Според него в декларацията на управляващите прави впечатление, че повече е търсено обяснение за пред хората за събирането на тези четири партии, а не толкова принципи на бъдещото управление. „Неведнъж заявихме, че сме достатъчно конструктивни, за да действаме не автоматично- по оста на разделението на управляващи и опозиция, а според това къде ние имаме допирни точки или различия”, допълни социалистът. Той припомни, че левицата ще настоява да има ясна и активна социална политика.

          Янаки Стоилов изрази мнение, че политическата система се нуждае от оздравяване, защото хората са престанали да виждат съществени различия между партиите.