Георги Божинов с ново дарение за Мизия

Народният представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов съпроводи до Мизия ТИР, който докара още мебели за пострадалите от наводнението

Народният представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов съпроводи до Мизия ТИР, който докара още мебели за пострадалите от наводнението. Съдържанието на товара е 100 одеяла, 90 врати  – външни и за баня, около 100 нощни шкафчета, маси за хранене, холни гарнитури, фотьойли- легла и друго обзавеждане. С част от мебелите се обзавеждат 14 стаи в бившето ученическо общежитие, където ще бъдат настанени хората, чиито къщи са съборени и няма къде да живеят. В момента те обитават едно огромно общо помещение в Детската градина в Мизия. Сред тях има и деца. В сряда ще бъде пуснато парното  и те ще започнат да се нанасят в  ремонтираната сграда.

Георги Божинов посети хората, които след наводнението са подслонени в сградата на детското заведение.  Те от своя страна му благодариха за навременната помощ, с която могат да си осигурят елементарни битови условия в общежитието, за да преживеят студените зимни месеци. С останалите мебели ще се обзаведат фургоните, които вече пристигат на пригодената за тях площадка край гарата в града. Георги Божинов посети и приземното помещение на бившето общежитие, където се намира парната инсталацияq провери как работи новия парен котел, закупен с пари, дарени от Националния съвет на БСП.

Преди седмица в Мизия двоен ТИР докара телевизори, хладилници, легла, врати , нощни шкафчета, холни гарнитури, гардероби, одеяла, спално бельо. Обзавеждането и уредите са част от почти новото оборудване на хотел от комплекс "Слънчев ден" във Варна. Дарението е от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, а транспортът за всички вещи е осигурен и платен от депутата в 43-тото Народно събрание от Врачански избирателен район Георги Божинов.

След наводнението в Мизия  в началото на август,  НС на БСП дари 60 хиляди лева за отопление на училищата в Мизия. С парите беше закупен още един парен котел, а старият бе ремонтиран. Реновирана бе и парната инсталация , с която се отоплява основно училище „Цанко Церковски”, както и общежитието, в което ще се настанят останалите без дом семейства. Част от тези пари са използвани за закупуване на климатици за Професионална гимназия „Васил Левски” в града.