Вероника Делибалтова: Младите не са разменна монета при вътрешни партийни състезания

Окт 18, 2014 Новини БСП 0 1188

  Позиция на председателя на Младежкото обединение в БСП Поредица от интервюта тези дни, ме провокираха и аз да напиша няколко реда

 

Позиция на председателя на Младежкото обединение в БСП

Поредица от интервюта тези дни, ме провокираха и аз да напиша няколко реда. Кирил Добрев е прав за едно, че участието на БСП във властта през годините не успя ефективно да защити интересите на бедните, работещите бедни, болните, необразованите, националните интереси на страната ни. Не мога да приема обаче изнасянето на проблемите на партията извън легитимните й структури.  Точно това години наред  отблъсква симпатизантите ни и всички онези, които искат силна БСП- БСП, която е способно да защитава интересите им. Факт е приносът на др.Добрев за учредяването на Младежкото обединение в БСП. Но той не е само лично негов- защото негови са думите, че младите в БСП не са на никого, не са нечия собственост.  Аз добавям- и не са разменна монета при вътрешни партийни състезания.

Нашата кауза е обновлението в партията, но още повече - защита на интересите на младите хора в България. Позволявам си да призова публично членовете на БСП да спрат с обсъждането на вътрешните ни проблеми извън легитимните структури, защото това продължава да отблъсква хората и ние като партия продължаваме да губим доверие. Освен разбира се, ако няма различна цел- умишлено отслабване на позициите на БСП в обществото.

За БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са гласували малко над половин милион и тези хора НЕ се интересуват от личните противоречия между нас, а от ПОЛИТИКАТА, която ние, като партия, отстояваме. Интересуват се не от думите, а от делата ни.

 

18.10.2014г

София