Зам.-министър Ангел Иванов: Изключително опасно е хора без опит да правят политика

Май 29, 2009 Новини Избори 0 1775

  Заместник- министърът на държавната администрация и кандидат от евролистата на „Коалиция за България" Ангел Иванов бе в Сливен на 29 май

 

Заместник- министърът на държавната администрация и кандидат от евролистата на „Коалиция за България" Ангел Иванов бе в Сливен на 29 май. В 11 ч. той присъства на среща с членове на Движението на ветераните в БСП, която се проведе в клуба на партията.

„Основните закони на икономиката и на социалния живот до голяма степен се коват в Европа, а ние сме задължени да ги прилагаме в България, каза Иванов. Важно е българските социалисти да имат достойни представители в Европейския парламент, за да могат да защитават националните интереси на страната. Нашата евролиста е една от най- добрите. Изключително опасно е да се прави политика от хора без опит и практика. В нашата евролиста има хора, доказали, че могат да работят за България, през последните две години. В Европейския парламент се отстояват главно икономически интереси и българските представители там трябва да знаят правилната форма, в която тези интереси трябва да се поставят и реализират. Една от най-важните задачи на бъдещите евродепутати ще бъде провеждането на икономическа дипломация. Българските евродепутати трябва да направят всичко възможно България да съхрани икономическата си идентичност и да отстояват националните й интереси, без всичко това да премине в някакъв вид национализъм."

По време на срещата кандидатът за евродепутат Ангел Иванов разговаря с присъстващите избиратели за състоянието на българската икономика и банкова система, за усилията на правителството да се справи с кризата, за работата по различните Оперативни програми и др.

По-късно през деня Ангел Иванов ще се срещне с избиратели в Нова Загора.