Евгени Кирилов се срещна с потомци на тракийски българи - бежанци от Одринска Тракия

Май 29, 2009 Новини Избори 0 1501

Стара Загора: На срещата в Стара Загора кандидатът за евродепутат от листата на „Коалиция за България" представи инициираните от него предложения, касаещи изплащането на обезщетения за имуществата на тракийските българи

Стара Загора: На срещата в Стара Загора кандидатът за евродепутат от листата на „Коалиция за България" представи инициираните от него предложения, касаещи изплащането на обезщетения за имуществата на тракийските българи. Този въпрос ще бъде особено актуален при стартиране на преговорния процес за приемането на Турция в Европейския съюз, заяви Кирилов.
Различни са и коментираните размери на сумата за обезщетения, но тя може да надхвърли 10 млрд. долара. За наследници на тракийските бежанци се считат около 700 хил. души.
Преди срещата си с членовете на Тракийско дружество „Одринска епопея" Евгений Кирилов и председателят на Общинския съвет на БСП - Стара Загора доц. Бойчо Биволарски поднесоха цветя на паметника на Капитан Петко войвода в парк „Тракия".
По-късно през деня, Жасмина Мирчева - кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България" проведе среща с представители на медицинското съсловие, фармацевти и специалисти по здравна грижа.