Сергей Станишев изказа съболезнованията си на роднините и близките на загиналите при инцидента край Ямбол

Непосредствено след пристигането си на мястото на инцидента, министър-председателят Сергей Станишев изрази съболезнованията си на близките и роднините на загиналите при катастрофата край Ямбол

Непосредствено след пристигането си на мястото на инцидента, министър-председателят Сергей Станишев изрази съболезнованията си на близките и роднините на загиналите при катастрофата край Ямбол. При срещата си с пострадалите в МБАЛ „Св. Пантелеймон" той констатира, че медицинските екипи са действали незабавно и в пълен синхрон. По разпореждане на премиера, тук са организирани и допълнителни екипи от ВМА и Университетска болница „Лозенец", които работят съвместно, за да помогнат на ранените.

 Министър-председателят прекрати посещението си в Добрич, за да се срещне и подкрепи близките на загиналите и ранените. По негово нареждане министър Евгений Желев прекрати участието си в редовното заседание на правителството и тръгна незабавно към Ямбол, за да окаже съдействие при организацията. По думите на премиера, следствието трябва да направи своите изводи и да потърси виновника, тъй като най-вероятно е налице технически проблем.

 От своя страна министърът на транспорта Петър Мутафчиев е разпоредил незабавна проверка на фирмата превозвач и на тази, която е осъществила техническия преглед на автобуса в началото на този месец. Екипи на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са на мястото на произшествието и оказват в момента пълно съдействие на следствените органи за изясняване на обстоятелствата около тежката катастрофа.

Министър-председателят се срещна и с полицая Димитър Димитров от с. Черган. С риск за живота си той днес е спасил намиращи се в непосредствана близост с автобуса хора. При инцидента той е бил леко ранен, но след оказана му медицинска помощ се е завърнал при близките си.