Маруся Любчева посети Сливен

Май 28, 2009 Новини Избори 0 2046

Кандидатите за евродепутати от листата на „Коалиция за България" Маруся Любчева и Елка Тодорова се срещнаха с членове и симпатизанти на БСП и избиратели в Клуба на БСП в Сливен днес от 15,30 ч

Кандидатите за евродепутати от листата на „Коалиция за България" Маруся Любчева и Елка Тодорова се срещнаха с членове и симпатизанти на БСП и избиратели в Клуба на БСП в Сливен днес от 15,30 ч. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при тежката катастрофа днес сутринта край Ямбол. По-рано през деня Маруся Любчева и Елка Тодорова бяха в местността Бакаджиците, където стана трагедията, и пристигнаха в Сливен крайно разстроени от инцидента. Евродепутат Маруся Любчева трябваше да открие Националния събор на тракийските дружества, планиран да се проведе днес край Ямбол.

Пред избирателите кандидатът за евродепутат под номер 11 Елка Тодорова заяви, че приоритет в работата й ще бъде защитата на българските интереси в областта на социалната политика. Тя допълни, че Европа иска достойни страни-членки, които да залагат на иновациите, да държат на образованието и грамотността, на капацитета си от добре обучени хора и на институции, които да могат да реализират всичко това. Елка Тодорова каза още, че днес Европа цени високо отношението към знанието, вкарването на знанието в практиката и акцентира върху иновациите в различните области.

Евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти и кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България" под номер 5 Маруся Любчева представи пред избирателите акцентите от предизборната платформа на „Коалиция за България". Тя допълни, че е важен диалогът, който се води в България по отношение на Европейския съюз. Според нея, няма европейска политика без национална политика, както и няма национална политика, която да не е съобразена с европейските ценности и закони.

„Нашето послание е съобразено с посланието на Партията на европейските социалисти, каза още Маруся Любчева. Посланието е: „Хората на първо място". ПЕС е тази политическа сила, която действително работи за хората и провежда социална и човешка политика. Сега имаме шанс да дадем път на политиката на социалното. В Европейския парламент ние защитаваме интересите на българските граждани и на България, защото сме част от европейската общност. Посланието ни „Защитаваме българските интереси" е посветено на работата ни с и за хората. Затова диалогът с хората е много важен за нас, благодарение на този диалог ние можем реално да работим в ЕП и да защитаваме интересите на страната.

По-късно вечерта Маруся Любчева ще проведе среща с избиратели в Котел.