Дора Янкова: В Бюджет 2015 ще настояваме за допълнителни пари за производителите на ориенталски тютюн

Сеп 28, 2014 Новини БСП 0 1417

В бюджета за догодина ще искаме да бъде заложено перо, което да е национално дофинансиране за тютюнопроизводителите и да включва компенсацията за това, което вече няма да получаваме от ЕС

В бюджета за догодина ще искаме да бъде заложено перо, което да е национално дофинансиране за тютюнопроизводителите и да включва компенсацията за това, което вече няма да получаваме от ЕС. Така Дора Янкова, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Смолян, отговори на въпрос по време на посещението си в Доспат дали ще има ограничения в отглеждането на ориенталски тютюн, който е важен поминък за общината. На срещата присъстваше и президентът на ПЕС Сергей Станишев, който добави, че ЕК не забранява производството на ориенталски тютюн, който е важна добавка в редица марки цигари, но няма да субсидира производството му. „Призовавам ви денят за размисъл да е 4 октомври, а не 6 октомври – да не се хванете за главите с въпросите „леле, какво стана“, каза Станишев.

Янкова се обяви дребният бизнес, предприемчивите хора, селскостопанските производители да се самонаемат, сдружават, да кандидатстват по програми, а по-слабите социално да получават подкрепа от държавата.

„В Родопите не искаме да бъдем ограбвани, лишавани от поминък, горите ни да бъдат ограждани, а хората сплашвани, защото който се опитва да ни плаши, ще им се върне”, допълни Валентина Павлова, кандидат за народен представител. „Заедно бяхме, когато се борихме за болницата, заедно протестирахме и когато ГЕРБ даде за 35 години под наем „Омана“. Подкрепете ни, за да продължим заедно да се борим за нашите права и да продължи развитието на региона“, допълни тя.

Хората от Барутин дариха президента на европейските социалисти с кошница от борови шишарки, боров мед и цветни вълнени чорапи, плетени от местна майсторка. Доспат пък му подари часовник и чаши с облика на града. Повече от половин час Станишев раздава автографи и се снима със симпатизанти. Той обиколи общината в  подкрепа на кандидатите от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, заедно с Дора Янкова,  Валентина Павлова и инж. Венцислав Венков.