Трябва да имаме високо самочувствие като българи, защото сме достойни европейци!

Май 27, 2009 Новини Избори 5 1598

Търговище: „Българските евродепутати имат възможност и техен дълг е да отстояват българските интереси в Европейските структури

Търговище: „Българските евродепутати имат възможност и техен дълг е да отстояват българските интереси в Европейските структури. Очакват ни трудни времена, предвид световната финансова и икономическа криза, но представителите на България в Европарламента, макар и от различни политически партии, въпреки различията си, трябва да отстояват интересите на българите и да оправдаят всеки, получен от тях български глас."Според Коалиция за България, задачите на нашите пратеници в Европарламента трябва да се конкретизират до няколко приоритета: Повече средства като компенсации за затварянето на ядрените реактори на Козлодуй; Повече средства за България от оперативните програми на ЕС; Отстояване на интересите на България в предприсъединителните договори на съседните нам страни и т.н...  Не е приемливо за никого от нас - българските граждани, и абсолютно е недопустимо, официалните представители на страната ни да се опитват да създават авторитет, добри канали за комуникация и сътрудничество за България и същевременно, депутати от опозицията, каквито досега бяха представените в Европейската народна партия ГЕРБ и компания да говорят непрестанно против страната ни в европейските институции" - това каза в Търговище водачът на листата на Коалиция за България за ЕП  Ивайло Калфин.

„Тези избори са определящи за възможността България да е в печеливша позиция при бъдещите решения на ЕП... Не можем и не трябва да приемаме връщането на българския политически живот в период на конфронтация политически чистки и несигурност, а това е алтернативата, която ни предлагат Борисов и Костов. Онези времена трябва да останат в недалечното, но завинаги и безвъзвратно отминало... "През последните 4 години сме допускали грешки. Ние, обаче, отчитайки допуснатите слабости, предприехме и предприемаме мерки и действия, за минимизиране на негативния ефект. И най-важното - ние градим авторитет на страната си, ние безкомпромисно и търсейки максимално голям брой поддръжници, защитаваме интересите на България и българските граждани."Ивайло Калфин изтъкна още, че „Важността на изборите на 7 юни е огромна, защото голямата част  от решенията, определящи живота на страната, се вземат от структурите на ЕС."В заключение водачът на листата на КБ за ЕП подчерта, че се гордее с листата на Коалиция за България, защото всеки един от 17-те в нея струва, колкото всички кандидати на останалите кандидатски листи, взети заедно. „Ние вече сме отбор от доказани професионално и морално личности! Когато интересите на България и българските граждани изискват от българските евродепутати единна позиция, няма място за политически пристрастия, за политически игри и безобразия, като събирането на подписка срещу собствената ти страна и то от "български" евродепутат... Алтернативите, които  се предлагат на тези избори, са от „политически формирования" без програма, без идеи, без кадрови потенциал и съответно ... безперспективни!"

№ 6 - за образованите, знаещите, можещите - които ще отстояват БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!