Деян Дечев: Ние сме за социална и справедлива България

Сеп 20, 2014 Новини БСП 0 661

Кандидатът за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България” Деян Дечев гостува на жители на село Ковачите

Кандидатът за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България” Деян Дечев гостува на жители на село Ковачите. Заедно с колегата си от листата Сиво Сивов от коалиционния партньор Движение за социален хуманизъм, обсъдиха с  хората от селото местни проблеми, но и засегнаха важни теми от националната и световната политика.

„Ние сме за България на социалната справедливост и солидарността, за България на прогреса и на уважението към достойнството  и труда на всеки човек. Постигнахме социално размразяване и ще продължим усилията за повишаване на доходите. За това е необходима  активна социална политика, която да стимулира повишаване на образованието, придобиване на трудови умения и социална интеграция”, заяви Дечев.           По думите му решаването на основните икономически, социални и здравни проблеми е условие за постепенно преодоляване на демографския срив. Той обърна внимание, че много от най-острите социални проблеми са концентрирани в част от етническите общности и най-вече в ромската. Според него широко рекламираната интеграционна политика по отношение на ромите не е решила нито задачата за тяхното приобщаване, нито се одобрява от мнозинството представители на тази общност. „Изразяваме загриженост за тези хора – за тяхното образование, за техните социални права, но и за задълженията на всеки трудоспособен български гражданин да полага усилия за осигуряване на своя живот и да допринася за напредъка на обществото”, каза още социалистът. Той посочи, че БСП поставя акцент на борбата с  неграмотността, на професионалната подготовка и квалификация, на съобразяване на образованието с икономическите потребности на страната и регионите, на повишаване на социалната и възпитателната роля на българското училище.

Присъстващите дадоха мнения и по теми от световната политика. Мнозинството от тях обявиха, че не одобряват санкциите срещу Русия.