Деян Дечев: Изпълнението на ангажиментите е почерк в политиката на БСП

Сеп 19, 2014 Новини БСП 0 1065

Кандидатите за народни представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  в 21 МИР – Сливен Деян Дечев и Павлета Генчева се срещнаха с жителите на селата Скобелево и Бозаджии

Кандидатите за народни представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  в 21 МИР – Сливен Деян Дечев и Павлета Генчева се срещнаха с жителите на селата Скобелево и Бозаджии. Пред тях домакините споделиха проблемите си, свързани предимно с инфраструктурата,  безработицата и обезлюдяването. Жителите на Бозаджии настояха да се започне навреме и да се довърши градежа на църквата в селото, чийто основен камък беше положен преди дни. „Изпълнението на ангажиментите е почерк в политиката на БСП, доказахме го и в съкратения мандат на правителството с премиер Пламен Орешарски, макар и да не ни бе дадена възможност да довършим започнато”, заяви пред присъстващите Деян Дечев. Той допълни, че е морално ангажиран с довършването на проекта. Местните споделиха и желанието си да има катерушки и съоръжения за игра на детската площадка за внуците им, когато идват през лятото на гости. Те не спестиха и тревогата си, че за премерването на едно кръвно или написването на рецепта  се налага да пътуват до съседното Скобелево, с което аргументираха молбата си да има медицинско лице по-редовно в селото и при нужда, то да се отзовава. Други проблеми, които бяха поставени пред кандидат-депутатите, бяха ремонтът на покрива на кметството, осигуряване на видеонаблюдение на близките улици, както и проблемът с канализацията, която е от 60-те години на миналия век.

Хората от  село Скобелево  заявиха задоволството си, че в листата на социалистите за Сливенски регион има млади хора като Деян Дечев и д-р Павлета Генчева. Жителите на селото посочиха като належаща нуждата от ремонт на улиците, общо подобрение на инфраструктурата и обърнаха внимание, че сградата на Младежкия дом, построена през 80-те години, сега е порутена и ограбена. Те поискаха да разберат повече за начина на гласуване и смисъла на преференциалния вот. Д-р Павлета Генчева призова присъстващите да излязат и да гласуват на 5 октомври, за да не „гласува” друг вместо тях.

Кандидатите от листата на социалистите Сиво Сивов и Галина Божерикова бяха при хората от Малко Чочовени, поставили също на вниманието им предимно социални, местни проблеми.

С жители на кв. „Комлука” в Сливен бяха и кандидатите Мариета Петкова и Цвета Бъчварова. Пред тях живеещите  в един от старите сливенски квартали  сигнализираха, че  започнат по времето на Лечков ремонт на някои улици в квартала, трябва да се довърши. Те поискаха и  знаци, които да улесняват движението на хора с нарушено зрение по ул. „Асеновска”.