Таско Ерменков: Трябва да върнем Сливен на икономическата карта на България

Сеп 19, 2014 Новини БСП 0 1310

Неоснователно е поскъпване на тока с повече от 5 процента

Неоснователно е поскъпване на тока с повече от 5 процента. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 21 МИР – Сливен Таско Ерменков. Той бе поканен от военни в  града и техните семейства на седмичната им среща.

Енергийният експерт на левицата само преди дни прогнозира  ръст в цената на тока  около 7-8%. Той призова присъстващите на срещата  първо да  упражнят правото си на глас на 5 октомври, за да имат след това  право на протест и допълни, че БСП подготвя законова регулация на дейността на предприятията с господстващо и монополно положение. „Отговорът на най-острите проблеми – безработицата, бедността и достъпа до здравеопазване, е прогресивната политика  за стимулиране на заетостта и производството, за данъчното облагане, за разпределяне на земеделските субсидии и за мерките за социална закрила”, отговори Ерменков на въпроси, зададени домакините. Той акцентира, че е особено важно да се премине към прогресивно облагане на доходите на физическите лица и към семейно подоходно облагане, като държавните пари да се насочат към образованието и здравеопазването, като се  засили общественият характер на системата и да има ясни стандарти за медицинските дейности.

Достойно заплащане на достойните български военнослужещи, нежалили сили и години в името на Родината и народа е сред нашите приоритети, според Ерменков. „Авторитетът на българския войник  засяга националния интерес на България”, каза още той. По темата за санкциите срещу Русия всички присъстващи изказаха мнение, че са против разширяване им.

По темата икономика Ерменков заяви, че трябва да се създават условия и за нови, модерни  производства, но и да се запазват традиционните за Сливенски  регион.  „Трябва да върнем Сливен на икономическата карта на България”, изтъкна категорично за пореден път Ерменков. По думите му водеща политика за БСП е  реиндустриализация на страната, като се създават условия за нови, предимно модерни  производства и се възстановят части от структуроопределящи за икономиката на страната предприятия.