Венцислав Венков: Ще ряботя за решаване на всеки един проблем. Ако трябва ще променяме закони

Сеп 18, 2014 Новини БСП 0 1347

Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Венцислав Венков и Георги Георгиев за Шумен и областта, се срещнаха с жителите на селата Енево, Струйно, Градище и Вехтово

Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Венцислав Венков и Георги Георгиев за Шумен и областта, се срещнаха с жителите на селата Енево, Струйно, Градище и Вехтово. След като се запозна с проблемите на хората, кандидатът за народен представител Венцислав Венков категорично заяви пред всички тях, че той ще работи за решаване на всеки един техен проблем, а ако е необходимо ще настоява да бъдат правени и законови промени, които да решават наболели проблеми. 
Наред с общонационалните проблеми като безработицата, бягството на младите зад граница и липсата на работни места в малките населени места, жителите на Енево се оплакаха от дупките по улиците на селото и от проблемите, свързани с нередовното извозване на отпадъците от  страна на фирмата, която почиства в момента. Незаконната сеч също притеснява част от хората, живеещи в селото, защото така се създават предпоставки за образуване на свлачища и за наводнения, които не пожалиха западните райони на страната. 
 
Сред основните проблеми във Вехтово е липсата на достатъчно средства за изграждане на църквата. Като положителна политика за пенсионерите беше отбелязано намаляването на таксите при посещение на личен лекар.
 
Жителите на Градище изразиха притеснението си от състоянието  на образователната система и влиянието му върху трудовата заетост в района,  а хората от с. Струйно изказаха задоволството си от политиката на кабинета „Орешарски” относно повишаването на пенсиите и получените добавки за Великден и Коледа. Притеснителен за тях е фактът, че евентуално нов кабинет без участието на социалистите би довел до замразяване на пенсиите и увеличаване на възрастта и на осигурителния стаж при пенсиониране.
 
Венцислав Венков подчерта, че депутатите трябва да се срещат по-често с хората, за да чуят техните проблеми. „Това е нужно защото, когато се създава или променя даден закон, те трябва да са наясно с конкретните проблеми в дадено населено място, спрямо които ще въздейства този закон”, каза още той.