Българското правителство се отнася еднакво към всички общини, каза премиерът Сергей Станишев

Дълги години Родопският край беше пренебрегван откъм инвестиции, затова се радвам, че българската държава направи много за региона през последните четири години

Дълги години Родопският край беше пренебрегван откъм инвестиции, затова се радвам, че българската държава направи много за региона през последните четири години. Там са инвестирани близо 190 млн. лева само по програми на регионалното министерство. С тези думи се обърна премиерът Сергей Станишев към участниците и хилядите гости на традиционния българо-гръцки фолклорен събор край Златоград. Събитието уважиха представители на двете гранични области от българска и гръцка страна, кметът на Смолян Дора Янкова, политици, депутати и хиляди граждани на двете държави.

 Немалко сме направили и за Община Златоград, допълни премиерът, като подчерта, че това е знак, че българското правителство се отнася еднакво към всички общини, без значение коя политическа сила ги управлява, защото хората имат право да живеят по европейски стандарти. Премиерът Станишев изтъкна, че граничният фолклорен събор е израз на приятелството между бългаския и гръцкия народ и за да стане то по-ефективно, двете правителства трябва да работят както досега.

 Гръцката страна ще ускори работата по пограничната си инфраструктура с България. Ще се работи и за ускорено отваряне на нов граничен контролно-пропускателен пункт в района на Златоград. Има още много работа да се свърши и съм убеден, че всички политически сили и от двете държави ще работят за развитието на региона от двете страни на границата, обърна се министър-председателят в приветствието си към участниците и гостите на фолклорния събор.