Георги Търновалийски и Захари Георгиев ще почетат 100-годишнината от началото на Първата световна война

Сеп 18, 2014 Новини БСП 0 1345

Днес, 18 септември, от 18

Днес, 18 септември, от 18.00 часа в залата на  Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Пловдив ще се проведе възпоменателна вечер, посветена на 100-годишнината от  началото на Първата световна война 1914-1918 г. и участието на България в нея. Със словото си военният историк, полковник от резерва,  д-р Петър Ненков ще призове: „Уроците на историята не трябва да се забравят”. Съпричастие ще изразят с присъствието си и водачът на пловдивската листа на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ с №22 Георги Търновалийски, вторият след него Захари Георгиев, както и младият Антон Мартинов.
 
Проявата е организирана от Регионалния държавен архив, Народна библиотека „Иван Вазов”, Сдружение „Русофили”, Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, Съюза на ветераните от войните   и  Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Пловдив.
 
Тематична изложба, посветена на юбилейната годишнина, с архивни материали, оригинални фотоси, репродукции на батални картини, вестници, брошури и книги, плакети, ордени и медали, отразява драматичните години на Първата световна война и разказва за героизма  на българските войни в нея. Експонатите са предоставени от Регионалния държавен архив, Народна библиотека „Иван Вазов”, Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - гр. Пловдив и от досегашния депутат в 42-то Народно събрание и втори в пловдивската листа на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ с № 22 Захари Георгиев.