Работници търсят помощ от Миков за неизплатени от Столична община пари

Сеп 16, 2014 Новини БСП 0 1878

Председателят на НС на БСП Михаил Миков, придружен от водача на листата на социалистите за област Кюстендил Мая Манолова, посети Авторемонтен завод Дупница по покана на работниците в предприятието

Председателят на НС на БСП Михаил Миков, придружен от водача на листата на социалистите за област Кюстендил Мая Манолова, посети Авторемонтен завод Дупница по покана на работниците в предприятието. Основният проблем, който те поставиха пред лидера на социалистите, бе с неизплатените 400 000 лв. от Столична община за вече извършена работа. „Крайно несправедливо е Столична община трета година да не плаща на завода, а в същото време харчи милиони за украса, но неплащането е патент на ГЕРБ”, бе коментарът на Миков. Той определи като нелепо такава голяма община да не може да намери средства за свършената работа. От предприятието бяха категорични, че този проблем заплашва цехът да се затвори, а работниците да останат без работа.

По-рано през деня лидерът на социалистите се срещна с медицинския персонал на болницата „Св. Иван Рилски” в Дупница. Той коментира с работещите там проблемите в сферата на здравеопазването и ги поздрави за стоицизма, с който изпълняват служебните си задължения. „Знаете какво бе отношението 2005-2009г., когато имаше една субсидия, покриваща в бюджета недостига на средствата. Знаете и кога беше спряна тази субсидия. Става въпрос за едни 10-12 млн. лв. годишно, а цената на човешкото здраве в малките населени места, в по-далечните общини, е много по-висока от тази елементарна сума от държавния бюджет”, категоричен бе Миков. Той заяви, че в това отношение БСП винаги е била много последователна и през последната година е върнала възможността за субсидиране на общинските болници. Той подчерта, че е имало известни проблеми с критериите за оценяването на общинските лечебни заведения, но решаването им е приоритет за БСП.

Мая Манолова: При управлението на ГЕРБ болница „Св. Иван Рилски” бе неглижирана

При управлението на ГЕРБ болница „Св. Иван Рилски” бе неглижирана. Тогава ние водихме истинска битка, за да може хората в този град да могат да получават качествена здравна помощ. Важно е, освен подкрепата, която дупнишката болница би получила по Публичната инвестиционна програма, да има и достатъчен брой клинични пътеки, а също и достатъчно финансиране по стандартния път. Това заяви Мая Манолова, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Кюстендил. По думите й с различни средства частната болница в града събира всичко добро като лекарски състав и от Кюстендилската болница. „Изправени сме пред този проблем, и ще се борим за решаването му, защото това е проблем не само на Дупница, но и на Кюстендил”, заяви водачът за Кюстендил и областта.