От БСП призовават с червени карамфили за повече внимание на пътя

Сеп 15, 2014 Новини БСП 0 1275

Водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 23-и МИР София Жельо Бойчев и младежите от БСП отбелязаха първия учебен ден на пешеходна пътека в центъра на столицата

Водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 23-и МИР София Жельо Бойчев и младежите от БСП отбелязаха първия учебен ден на пешеходна пътека в центъра на столицата. Малко след 8,00 часа кандидатът за депутат, неговите колеги Стоян Мирчев и Георги Свиленски, както и младежите от столичната организация, призоваха "Да пазим децата на пътя!". Облечени в червени фланелки младежите пресякоха бул. "Васил Левски" на пешеходната пътека при Софийския университет и поставиха карамфили на ръба на тротоара в памет на загиналите в катастрофи деца.

Нетрадиционният начин за отбелязване на първия учебен ден беше с цел да привлече вниманието на обществеността към огромния проблем с безразсъдството на пътя, на което жертва много често са и деца. С тази акция червените активисти призоваха шофьорите за повече внимание, когато са на волана.

Инициативата на кандидатите за народни представители и младежите в БСП, беше по повод обявената през миналата седмица най-нова официална статистика за жертвите на пътя. Според нея броят на загиналите в катастрофи през тази година до момента е с 43 повече в сравнение със същия период на 2013-а. "Черната" статистика показа, че от 1 януари досега жертвите са 435 души, от които 20 са деца.

С мълчаливата инициатива за поставяне на карамфили на пешеходната пътека Жельо Бойчев, Стоян Мирчев и Георги Свиленски се присъединиха към обявената от Охранителна полиция акция за превенция на децата на пътя по повод началото на учебната година. Тя започна на 13-и септември и ще продължи до 31-и октомври.