Вигенин: Ще осигурим условия за икономически растеж и ще създадем нови работни места в Благоевградска област

Сеп 14, 2014 Новини БСП 0 710

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ иска да промени начина, по който функционират държавата и нейните институции

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ иска да промени начина, по който функционират държавата и нейните институции. Качеството на живот в областта ще се повиши само ако държавата е наистина социална, а институциите служат на хората и решават техните проблеми. Това заяви Кристиан Вигенин, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Благоевград пред хората от Якоруда и Белица. По думите му партията се ангажира да защитава хората на труда, да осигурява условия за икономически растеж и да подобрява социалната политика. „Сред нашите приоритети са развитие на инфраструктурата, откриване на нови работни места и стимулиране на малкия и средния бизнес, за да спрем обезлюдяването в района и да създадем бъдеще на младите хора. Само по този начин гражданите ще се чувстват уютно в своите общини”, каза още Вигенин и допълни, че е необходима справедлива държава, в която няма хора, които са над закона.
 
Вигенин подчерта, че за социалистите равномерното развитие на всички региони е ключов принцип и за тази цел е необходимо да се насочват не само европейски пари, но и средства от държавния бюджет, както го направи правителството на Орешарски с Публичната инвестиционна програма. „Трайното обсебване на местната власт от ДПС в общините Якоруда и Белица не е в интерес на хората, защото води до изкривяване на приоритетите. Но това може да се коригира с по-доброто взаимодействие между една отговорна централна власт и общините”, заяви водачът на листата.
 
В навечерието на празника Кръстовден Кристиан Вигенин посети църквата "Св. Георги Победоносец", а по-късно гостува на традиционния събор в сeло Струмешница, община Петрич.