Димитър Дъбов: Всички действия на това правителство са в угода на ГЕРБ

Сеп 13, 2014 Новини БСП 0 928

Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в  същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни  дясно управление

Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в  същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни  дясно управление. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново.  Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни представители от БСП, Дъбов отново припомни социалните постижения на левицата, постигнати през последната една година от кабинета Орешарски. „Ние спряхме растежа на годините за пенсия, върнахме правилата при индексирането на пенсиите, увеличихме социалните добавки и направихме всичко възможно да спрем увеличаването на безработицата и да подпомогнем бизнеса да отвори нови работни места. И това само за една година”, добави водачът на лявата листа в Пловдивския регион.

Църковните настоятелства да имат по- лесен   достъп до кандидатстване  по Програмата за развитие на селските райони, в която има заложени средства за ремонт на църквите по селата, поискаха жителите на Калояново.  Досегашният председател на Комисията по вероизповеданията и кандидат за народен представител Пламен Славов разказа, че са правени редица срещи на високо държавно ниво между представителите на традиционните  вероизповедания, с цел запознаването им  с възможностите за привличане на евросредства за подобрения на молитвените храмове.

Сред присъстващите в Калояново имаше представители от различни професии, браншове и други организации.  Лекарското съсловие поискаха и  предложиха  варианти за създаването на центрове за палиативни грижи и държавната политика за тяхното поддържане. Юристите в залата пък засегнаха проблемни текстове от Граждански процесуален кодекс, които развързват ръцете на частните съдебни изпълнители буквално да ограбват хората, без последните да имат възможността да се защитят в един процес. На тръгване от Калояново кандидатите за народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и местните си стиснаха ръцете с желанието да не допускат отново мутрите във властта.