Михаил Миков в Бургас: БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ може да даде на хората най - автентичната, най – реалистична политика

Сеп 12, 2014 Новини БСП 0 2212

Симпатизанти  и съмишленици на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се събраха в зала „Компас” на бургаския хотел „България”, за да се срещнат с председателя на БСП Михаил Миков

Симпатизанти  и съмишленици на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се събраха в зала „Компас” на бургаския хотел „България”, за да се срещнат с председателя на БСП Михаил Миков. Политиците, управниците постоянно обещават закони за решаване на проблемите. Дори когато проблемът е свързан с неприлагането на действащия закон. Смятам, че големият проблем е в прилагането на законите. То трябва да бъде първостепенна задача на всяка една власт. Това каза Миков пред събралите се в залата. По думите му днес хората живеят с обострено чувство за несправедливост - работникът се чувства несправедливо възнаграден за труда си, малкият и средният бизнес се чувства ощетен за това, че трябва да има някой познат, приятел, политически покровител, за да стигне до бизнес, а възрастните хора се чувстват ощетени с оглед размера на пенсиите и достъпът до здравеопазване. Миков бе категоричен, че хората все повече разбират, че несправедливостта не идва от законите, колкото и несъвършени да са те, като всяко човешко дело. Според него несправедливостта идва от неприлагането на законите. „Ние отстояваме правовата държава, демократичната държава, конституционната държава ”, каза пред аудиторията Миков, в отговор на въпрос защо в България става така, че законите не се спазват.

 Той припомни за социалните придобивки, осигурени през последната една година от предходното правителство.

„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ може да даде на хората най - автентичната, най – реалистична политика”, категоричен бе Миков. По думите му сега всички обещават – ръстове на заплати, ръстове на пенсии, но хората трябва да са реалисти и да погледнат в краткосрочен и в по – дългосрочен план - кой е направил повече за тях. „Политиката е изкуство на възможното. А не на това, което искаме да се случи„, заяви председателят на БСП.

По време на срещата Миков получи от съпартийците си от бургаската организация за спомен тениска с надпис: „ БСП - Бургас” .