Дора Янкова: БСП успя да размрази социалните политики

Сеп 11, 2014 Новини БСП 0 1131

Усилията на БСП в предишния парламент са донесли реални промени и размразяване на социалните политики, блокирани по времето на кабинета „Борисов”

Усилията на БСП в предишния парламент са донесли реални промени и размразяване на социалните политики, блокирани по времето на кабинета „Борисов”. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова пред жителите на с. Левочево. По думите й партията е направила малки стъпки в тази посока, но съотношението на силите в този парламент и политическата съпротива на десни и либерали не е позволила повече. "Връщането на „швейцарското правило“, стопираното увеличаване на възрастта за пенсиониране и опитите за въвеждане на подоходно облагане са най-важните постижения на досегашния парламент и правителство. Надграждането им зависи от волята на избирателя – ако повече гласуват за нас, ние в парламента по-лесно ще опонираме на нашите колеги отдясно”, каза още тя. Според нея хората оценяват малките, но реални стъпки, направени през управлението на БСП.

Според Дора Янкова хората от селото разпознават БСП като единствената политическа сила, която може да постигне реална промяна в социалната политика и специално в политиката на доходите на гражданите на България.