Таско Ерменков: Ще работя за връщането на Сливен на икономическата карта на страната

Сеп 10, 2014 Новини БСП 0 620

Ако ми бъде гласувано доверие от избирателите в региона, ще работя за връщането на Сливен на икономическата карта на страната,  възраждане на някои от местните производства, намаляване на  субсидиите към мегаструктури, увеличаване на работните места и установяване на морал и почтеност в политиката

Ако ми бъде гласувано доверие от избирателите в региона, ще работя за връщането на Сливен на икономическата карта на страната,  възраждане на някои от местните производства, намаляване на  субсидиите към мегаструктури, увеличаване на работните места и установяване на морал и почтеност в политиката. Това заяви  пред журналисти Таско Ерменков, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Сливен и депутат от 42-ро НС. „Време е да се градят мостове в дезинтегрираното ни общество“, коментира още той и допълни, че само БСП е партията, която може да обедини хората на принципна основа и при прозрачни правила.

„За мен е важно сливенските избиратели да си направят равносметка коя партия е била най-полезна с решенията и действията си за техния живот, работа, образование, за подобряване на бита им“, заяви Деян Дечев, кандидат за народен представител от коалицията и депутат от 42-ро НС. „За година и половина в Сливен влязоха средства за различни обекти, чието завършване скоро предстои да видим“, категоричен бе той. „Ние сме свършили добре работата си за краткия период на това правителство и парламент“, заяви Дечев.

През деня Таско Ерменков, Деян Дечев, Сиво Сивов и младежи-социалисти, положиха цветя пред новата паметна плоча на интербригадиста Съби Димитров в къщата,  в която е  живял като участник в стачните борби на сливенските  работници /1928-1929 г./. „Бидейки син на партизанин, изпитвам вълнение на тази дата и на това място”, призна Ерменков пред членове и симпатизанти на БСП и призова да си спомним за саможертвата  и морала на хората, загинали за справедлива България, която принадлежи на достоен народ.

След това Таско Ерменков и Атанас Делибалтов посетиха селата  Младово, Струпец и Ковачите, а Деян Дечев  беше гост на отбелязването на датата 9 септември в село Жельо войвода. Жителите на  Младово споделиха местен проблем - неравност по пътя към Ковачите и поискаха ремонт на отводнителния канал. Таско Ерменков им сподели, че може да обещае много неща, но желае неговите обещания да са осъществими и за повечето от тях ще работи в тясно сътрудничество с кмета на общината Милев. От своя страна, Кольо Милев подари футболни топки на деца от Младово, които активно се занимават с футбол.

По-късно листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ бе представена пред сливенската общественост на тържествено събрание в зала „Зора”. Там всеки от кандидатите се представи и да отговори на въпроса какви усилия би положил за развитието на региона и областта, в която професионално се развива, за по-добро качество на живот на хората.